Pro zobrazení cen a kalkulace se prosím přihlaste.
Receptový kalkulační list
Filet ze pstruha na chřestu s rajčatovo-parmazánovou omáčkou
Galerie
Číslo položky Název položky Množství na 10 porcí (g/ml)
167130   Pstruh filet s kůží 1 x 5 kg 1200,00
428927   Chřest celý zelený 1 x 1 kg 700,00
612998   Sůl jedlá jodovaná 12 x 1 kg 10,00
618047   Rajčata drcená Gustodoro 1 x 2 kg 200,00
642006   Strouhanka z pečiva 1 x 5 kg 100,00
643226   Rybí koření Fish Scandis s bylinkami Wiberg 1 x 700 g 1,00
643557   Citronový pepř Kamis 1 x 800 g 1,00
701425   Gran Moravia výseč cca 1 kg 100,00
703013   Máslo – české 8 x 250 g 200,00
Volná   Cibule 300,00
Volná   Citron 50,00
Postup přípravy:
Osušené filety pokapeme citrónovou šťávou, nařízneme kůži na každé porci, okořeníme a necháme 30 minut odležet.

Potom je lehce osmažíme na polovině másla. Rybu vyjmeme a na výpeku orestujeme na měsíčky nakrájenou cibuli, přidáme rajčata a necháme zvolna provařit. Omáčku dochutíme strouhaným parmazánem, solí a citrónovým pepřem.

Na druhé polovině másla orestujeme zelený chřest se strouhankou. Hotové jídlo zdobíme plátky čerstvě strouhaného parmazánu a opečeným citrónem. Vhodnou přílohou můžou být šťouchané brambory dochucené bazalkovým pestem.

Poznámka:
Čerstvý chřest je třeba oloupat a povařit v osolené vodě.
Poznámky:
Lehký pokrm se sezónní zeleninou.