Pro zobrazení cen a kalkulace se prosím přihlaste.
Receptový kalkulační list
Chřestová polévka
Galerie
Číslo položky Název položky Množství na 10 porcí (g/ml)
423170   Chřest celý bílý 1 x 1 kg 600,00
541230   Smetana na vaření 10% Frischli 12 x 1 l 400,00
612998   Sůl jedlá jodovaná 12 x 1 kg 20,00
643351   Bujón kuřecí Wiberg 1 x 1,1 kg 30,00
645010   Pepř černý mletý pytel Kotányi 1 x 1 kg 3,00
703038   Máslo 40 x 250 g 100,00
730033   Cibule loupaná 1 x 2,5 kg 200,00
Postup přípravy:
Čerstvý chřest očistěte (mimo sezónu použijte zmrazený), odkrojte dřevnaté konce a nakrájejte na kousky. Máslo rozpusťte v hrnci a osmahněte na něm cibulku, ale pouze tak, aby ještě nechytila barvu. Zalijte studeným vývarem (130 ml na 1 porci). Přiveďte k varu, vsypte chřest a povařte asi dvacet minut (dokud nezměkne). Polévku rozmixujte, dochuťte solí a pepřem, zjemněte smetanou. Lžíci chladného másla rozkrájejte na kousky, vložte do polévky a rozmíchejte. Zjemní ji a zahustí. Pak už nevařte. Podávejte například s křupavými krutony.
Poznámky:
Školní a závodní jídelny 2012 č. 8