Pro zobrazení cen a kalkulace se prosím přihlaste.
Receptový kalkulační list
Chřest s holandskou omáčkou
Galerie
Číslo položky Název položky Množství na 10 porcí (g/ml)
423170   Chřest celý bílý 1 x 1 kg 1250,00
541219   Holandská omáčka Frischli 1 x 1 l 500,00
612998   Sůl jedlá jodovaná 12 x 1 kg 10,00
703038   Máslo 40 x 250 g 100,00
730126   Brambory předvařené celé 30-50 mm 3 x 5 kg 1500,00
Postup přípravy:
Seřízneme dřevnaté konce čerstvého chřestu (mimo sezónu použijeme zmrazený), oloupeme jej od hlavičky dolů, svážeme do svazečků a ve slané vodě uvaříme. Poté jej dáme na síto okapat. Vařený chřest upravíme na misku a přelijeme holandskou omáčkou Frischli. Podáváme ihned s vařenými brambory omaštěnými máslem.
Poznámky:
Školní a závodní jídelny 2012 č. 8