Pro zobrazení cen a kalkulace se prosím přihlaste.
Receptový kalkulační list
Hovězí Rib Eye steak s rukolovým salátem a křupavou pancettou
Galerie
Číslo položky Název položky Množství na 10 porcí (g/ml)
541074   Cukr třtinový Demerara 1 x 1 kg 30,00
610117   Olej olivový extra panenský 1 x 1 l 50,00
610510   Ocet balsamický z Modeny Il Borgo 1 x 500ml 50,00
612998   Sůl jedlá jodovaná 12 x 1 kg 20,00
643198   Chilli hrubě mleté Wiberg 1 x 190 g 1,00
643342   AcetoPlus brusinky Wiberg 1 x 0,5 l 30,00
643560   Pepř černý celý Kamis 1 x 465 g 2,00
711686   Rib eye JA (vysoký roštěnec) dle váhy 1500,00
726015   Pancetta uzená cca 1,5 kg 300,00
Volná   Cherry rajčata 150,00
Volná   Rukola 300,00
Postup přípravy:
Steak necháme odpočinout při pokojové teplotě nejméně 10 minut, protože maso nesmí být příliš studené. Steak položíme na rozpálený gril nebo pánev. Orientační doba pečení: krvavý 5 – 7 minut, středně propečený 7 – 9 minut, propečený 9 – 10 minut. Hotový steak dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem.

Pancettu nakrájíme na velmi tenké plátky a necháme jí vysušit v troubě nebo v konvektomatu. Rukolu důkladně omyjeme a vysušíme. Zálivku si připravíme smícháním olivového oleje, balsamického octa, aceta Plus, drceného chilli a dochutíme solí a cukrem. Rukolu promícháme se zálivkou a na salát položíme vysušenou pancettu s nakrájenými mini rájčátky.
Poznámky: