Pro zobrazení cen a kalkulace se prosím přihlaste.
Receptový kalkulační list
Hovězí Rib Eye steak s grilovanou zeleninou a pečenými bramborami, pažitková omáčka
Galerie
Číslo položky Název položky Množství na 10 porcí (g/ml)
426030   Pažitka Nowaco 8 x 250 g 100,00
429609   Andalusie grilovaná zeleninová směs Bonduelle 1 x 1 kg 700,00
452434   McCain Wedgehouse (sedlácké brambory) 4 x 2,5 kg 1000,00
541231   Smetana ke šlehání 30% Frischli 12 x 1000 g 300,00
610117   Olej olivový extra panenský 1 x 1 l 50,00
612998   Sůl jedlá jodovaná 12 x 1 kg 20,00
643353   Bujón zeleninový Wiberg 1 x 1,2 kg 6,10
643560   Pepř černý celý Kamis 1 x 465 g 2,00
703038   Máslo 40 x 250 g 50,00
711686   Rib eye JA (vysoký roštěnec) dle váhy 1500,00
733110   Copero Blanco víno bílé stolní BIB 1 x 5 l 150,00
Volná   Šalotka 80,00
Postup přípravy:
Steak necháme odpočinout při pokojové teplotě nejméně 10 minut, protože maso nesmí být příliš studené. Steak položíme na rozpálený gril nebo pánev. Orientační doba pečení: krvavý 5 – 7 minut, středně propečený 7 – 9 minut, propečený 9 – 10 minut. Hotový steak dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem.

Brambory pokapeme lehce olivovým olejem a opekáme na grilu nebo v konvektomatu a ochutíme solí. Grilovanou zeleninu necháme rozmrazit a opečeme ji rychle na grilu nebo pánvi. Dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem.

Na másle orestujeme šalotku, přidáme bílé víno a zeleninový vývar (30 ml na 1 porci). Tekutinu redukujeme a pak přidáme smetanu, kterou necháme probublat 2 minuty. Do vlažné omáčky vmícháme na jemno nasekanou pažitku a podle potřeby dochutíme solí a pepřem.
Poznámky: