Pro zobrazení cen a kalkulace se prosím přihlaste.
Receptový kalkulační list
Jelení ragú na kořenové zelenině s bramborovo-kukuřičným pyré a masovou omáčkou
Galerie
Číslo položky Název položky Množství na 10 porcí (g/ml)
285111   Jelen evropský maso na guláš 5 x 1 kg 1200,00
414190   Cibule bílá kostky Nowaco 4 x 2,5 kg 300,00
426095   Česnek drcený blok 5 x 1 kg 200,00
428944   Kukuřice jemná super sweet Bonduelle 1 x 2,5 kg 500,00
429560   Julienne mix zeleninová směs Bonduelle 1 x 2,5 kg 500,00
450855   Farm Frites Mash Potatoes (bramborová kaše) 4 x 2,5 kg 1000,00
541100   Mléko trvanlivé polotučné 1,5% 12 x 1 l 300,00
610041   Fritovací olej Fritostar Coronet 1 x 10 l 200,00
612994   Cukr krystal 10 x 1 kg 10,00
612998   Sůl jedlá jodovaná 12 x 1 kg 10,00
643209   Rozmarýn sušený mrazem Wiberg 1 x 140 g 10,00
643570   Pepř černý mletý Kamis 1 x 700 g 2,00
646519   Omáčka Demi glace Knorr 1 x 1,1 kg 30,00
703013   Máslo – české 8 x 250 g 200,00
Postup přípravy:
Na oleji orestujeme nudličky kořenové zeleniny společně se sekanou cibulkou a stroužky česneku. Do hotového základu přidáme jelení kostky, sušený rozmarýn, orestujeme a zalijeme připraveným vývarem. Pod pokličkou dusíme doměkka.

Jako přílohu si připravíme bramborovo-kukuřičné pyré. Sladkou kukuřici orestujeme na másle, rozemeleme nebo pomocí ponorného mixeru rozmixujeme dohladka. Takto připravenou směs přidáme do bramborové kaše, kterou zjemníme mlékem, máslem a dochutíme špetkou soli.

Na talíř dáme bramborovo-kukuřičné pyré, přidáme orestovanou kořenovou zeleninu s jeleními kousky a přelijeme omáčkou.
Poznámky: