Pro zobrazení cen a kalkulace se prosím přihlaste.
Receptový kalkulační list
Plec z divočáka po staročesku
Galerie
Číslo položky Název položky Množství na 10 porcí (g/ml)
285500   Divočák plec bez kosti dle váhy 1000,00
414015   Špenát sekaný porce Nowaco 4 x 2,5 kg 300,00
416083   Francouzská julienne zeleninová směs Nowaco 4 x 2,5 kg 500,00
612998   Sůl jedlá jodovaná 12 x 1 kg 30,00
614115   Povidla švestková Coronet Exclusive 1 x 3 kg 100,00
642000   Mouka hladká 10 x 1 kg 100,00
643215   Tymián sušený mrazem Wiberg 1 x 75 g 3,00
643230   Zvěřina a divoká drůbež Wiberg 1 x 1000 g 20,00
643419   Rajčatový protlak dvojitý 28-30% Kamis 1 x 900 g 50,00
646729   Vývar hovězí Maggi 1 x 3,5 kg 11,50
710096   Sádlo vepřové škvařené 1 x 3 kg 200,00
Volná   Cibule 400,00
Postup přípravy:
Plec z divočáka očistíme a okořeníme divokým kořením. Jednotlivé porce můžeme pomocí provázku svázat do velkého špalíku, který pečeme při nízké teplotě minimálně 12 hodin tak, aby maso bylo měkké.

V hrnci na tuku orestujeme kořenovou zeleninu a protlak, zaprášíme moukou, lehce orestujeme, zalijeme vývarem (50 ml na 1 porci), vložíme povidla a necháme provařit. Ke konci varu do omáčky nalijeme výpek z masa a pomocí mixéru vymixujeme dohladka. Staročeskou omáčkou dochutíme tymiánem, solí a zjemníme máslem.

Jako přílohu doporučujeme sekané listy špenátu a jakékoliv úpravy brambor.
Poznámky:
Školní a závodní jídelny 2013 č. 3