Pro zobrazení cen a kalkulace se prosím přihlaste.
Receptový kalkulační list
Marinované vepřové kolínko
Galerie
Číslo položky Název položky Množství na 10 porcí (g/ml)
335084   Staročeské šťouchané brambory se slaninou a pažitkou 100 g 2 x 2,4 kg 1500,00
426095   Česnek drcený blok 5 x 1 kg 100,00
610124   Olej slunečnicový Coronet 1 x 5 l 100,00
612998   Sůl jedlá jodovaná 12 x 1 kg 10,00
621111   Kečup jemný Coronet Exclusive 1 x 5 kg 125,00
622002   Hořčice plnotučná 1 x 5 kg 250,00
637107   Pepř černý mletý Coronet 1 x 800 g 5,00
646061   Vepřová pečeně pytel Kotányi 1 x 1 kg 10,00
710320   Vepřové koleno bez kosti bez kůže ZÁK dle váhy 1200,00
Postup přípravy:
Nejprve si připravíme marinádu z kečupu, hořčice, koření, drceného česneku a oleje. Podle potřeby dochutíme solí a pepřem.

Maso z kolínek necháme odležet cca 2 hodiny v připravené marinádě. Namarinovaná kolínka pečeme v troubě nebo konvektomatu při nízké teplotě, cca 75°C, po dobu cca 15 h. V případě, že máme hold-o-mat, využijeme toto zařízení.

Upečené maso nakrájíme na porce. Vypečenou šťávu redukujeme varem a vzniklou omáčkou poléváme maso při podávání.

Jako přílohu ohřejeme hotové šťouchané brambory. Tip: Doporučujeme podávat se salátem coleslaw.

Poznámky:
Recept je převzat a doporučen kuchařkami ze školní jídelny Gymnázia Dr. Šmejkala v Ústí nad Labem.

Školní a závodní jídelny 2013 č. 6