Pro zobrazení cen a kalkulace se prosím přihlaste.
Receptový kalkulační list
Dršťková polévka z kuřecích žaludků
Galerie
Číslo položky Název položky Množství na 10 porcí (g/ml)
210501   Kuřecí polévková směs 14 x 750 g 300,00
211977   Kuřecí žaludky 10 x 500 g 300,00
426095   Česnek drcený blok 5 x 1 kg 15,00
612998   Sůl jedlá jodovaná 12 x 1 kg 30,00
637107   Pepř černý mletý Coronet 1 x 800 g 0,50
637110   Kmín celý Coronet 1 x 800 g 1,00
642000   Mouka hladká 10 x 1 kg 150,00
643500   Paprika sladká Kamis 1 x 425 g 30,00
643531   Majoránka Kamis 1 x 450 g 0,70
703038   Máslo 40 x 250 g 100,00
Postup přípravy:
Připravíme si kuřecí vývar z kostí. Kuřecí žaludky uvaříme zvlášť, do měkka. Jemně nakrájenou cibuli osmahneme na tuku do růžova, zasypeme prosátou moukou a připravíme světlou zápražku, do které přimícháme papriku. Zápražku zalijeme vlažnou vodou a kuřecím vývarem (celkem 300 ml na 1 porci) a uvedeme do varu. Přidáme kmín, mletý pepř, majoránku a zvolna vaříme za občasného míchání nejméně 20 min. Během vaření přidáme drcený česnek. Uvařenou polévku procedíme hustým cedníkem a přidáme do ní pokrájené žaludky a maso z kuřat. Hotovou polévku ještě případně dochutíme solí a kořením.

Poznámky:
Recept je převzat a doporučen kuchařkami ze školní jídelny Gymnázia Dr. Šmejkala v Ústí nad Labem.

Školní a závodní jídelny 2013 č. 6