Pro zobrazení cen a kalkulace se prosím přihlaste.
Receptový kalkulační list
Plátky z jelení kýty s omáčkou z červeného vína, chřestem a jedlými kaštany
Galerie
Číslo položky Název položky Množství na 10 porcí (g/ml)
281007   Jelen evropský kýta vrchní šál bez kosti dle váhy 1500,00
423170   Chřest celý bílý 1 x 1 kg 1500,00
610041   Fritovací olej Fritostar Coronet 1 x 10 l 250,00
612994   Cukr krystal 10 x 1 kg 120,00
612998   Sůl jedlá jodovaná 12 x 1 kg 10,00
614003   Med květový vědro 1 x 4 kg 100,00
618081   Rajský protlak dvojitě koncentrovaný 28/30 1 x 800 g 150,00
637107   Pepř černý mletý Coronet 1 x 800 g 1,00
643172   Badyán celý Wiberg 1 x 95 g 10,00
643230   Zvěřina a divoká drůbež Wiberg 1 x 1000 g 20,00
645070   Skořice celá Kotányi 1 x 350 g 10,00
703013   Máslo – české 8 x 250 g 100,00
733105   Copero Tinto víno červené stolní BIB 1 x 5 l 500,00
Volná   Bouquet garni(tymián,bobkový list,rozmarýn) 50,00
Volná   Řapíkatý celer 250,00
Volná   Cibule 250,00
Volná   Kaštan jedlý 200,00
Volná   Mrkev 250,00
Volná   Vývar ze zevěřinových kostí 1250,00
Postup přípravy:
Z jelení kýty nakrájíme porce po 2 ks na osobu.
V kastrolu uděláme tmavý zeleninový základ.
Přidáme cukr, protlak, víno a necháme odpařit. Přidáme vývar, koření a necháme pod papírovou pokličkou odpařit. Procedíme a svaříme na potřebnou hustotu.
Uvaříme chřest a na pánvičce prohřejeme jedné kaštany s troškou medu.
Plátky opečeme a necháme v teple odpočinout. Z pánve slijeme tuk, přidáme omáčku, kterou zjemníme troškou másla.
Ihned servírujeme spolu s chřestem a jedlými kaštany.
Poznámky:
Bidvest Tour 2013 - Zdeněk Pohlreich