Pro zobrazení cen a kalkulace se prosím přihlaste.
Receptový kalkulační list
Polpety z mletého masa se slaninou a žampionovou omáčkou, máslová tarhoňa
Galerie
Číslo položky Název položky Množství na 10 porcí (g/ml)
418010   Žampiony krájené plátky Nowaco 1 x 2,5 kg 200,00
541161   Smetana extra zahuštěná 21% Bohemilk 6 x 1 l 200,00
611502   Tarhoňa 1 x 5 kg 1200,00
612998   Sůl jedlá jodovaná 12 x 1 kg 30,00
637107   Pepř černý mletý Coronet 1 x 800 g 20,00
642002   Mouka polohrubá 10 x 1 kg 300,00
703013   Máslo – české 8 x 250 g 350,00
714106   Mleté mix 20% 1 x 3 kg 1000,00
721346   Davelská anglická slanina bok lisovaná cca 2 kg 150,00
Volná   Cibule nakrájená na jemno 150,00
Volná   Zeleninový vývar 800,00
Postup přípravy:
Mleté maso dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem, přidáme vejce. Směs důkladně promícháme a pak tvarujeme malé polpety (mini karbanátky). Každou polpetu obalíme plátkem slaniny. Orestujeme na oleji a necháme dopéct v troubě nebo konvektomatu při teplotě 140°C cca 20 minut.

Z másla, mouky a vývaru si připravíme bílou bešamelovou omáčku, do které vmícháme žampiony podušené na másle a cibuli. Omáčku zjemníme smetanou.

Tarhoňu rychle orestujeme na másle a za stálého míchání ji podléváme zeleninovým vývarem. Tarhoňa musí zůstat po tepelné úpravě neslepená.
Do tarhoni můžeme vmíchat drobné kostičky orestované mrkve a řapíkatého celeru.



Poznámky:
Školní a závodní jídelny 2013 č. 12