Pro zobrazení cen a kalkulace se prosím přihlaste.
Receptový kalkulační list
Kuřecí prsa dušená na smetaně s chřestem a šťouchané brambory
Galerie
Číslo položky Název položky Množství na 10 porcí (g/ml)
252501   Kuřecí prsní řízky 160-250 g CZ 2 kg 500,00
423170   Chřest celý bílý 1 x 1 kg 700,00
428927   Chřest celý zelený 1 x 1 kg 500,00
541233   Smetana na vaření 20% Frischli 12 x 1000 g 500,00
612998   Sůl jedlá jodovaná 12 x 1 kg 20,00
643351   Bujón kuřecí Wiberg 1 x 1,1 kg 22,20
645033   Petržel sušená pytel Kotányi 1 x 200 g 1,00
703038   Máslo 40 x 250 g 100,00
730120   Brambory předvařené přílohové, čtvrtky 3 x 5 kg 2000,00
Postup přípravy:
Nejprve chřest oloupeme a uvaříme v osolené vodě. U zeleného chřestu nesmí být hlavičky potopené ve vodě, aby i po uvaření zůstaly křupavé.

Na másle orestujeme kuřecí prsa nakrájená na kostky. Podlijeme vývarem a krátce dusíme do změknutí. Na závěr přidáme nakrájený chřest se smetanou. Provaříme a dochutíme solí podle potřeby.

Uvařené brambory rozmačkáme nebo propasírujeme, zjemníme máslem, petrželkou a dochutíme solí. Důkladně promícháme a servírujeme s připraveným masem ve smetanové omáčce.
Poznámky:
Školní a závodní jídelny 2014 č. 7 – Šéfkuchaři Bidvest ve Vaší kuchyni: Marek Svoboda