Pro zobrazení cen a kalkulace se prosím přihlaste.
Receptový kalkulační list
Opečené rybí filé s bylinkami, zeleninový bulgur a citronová omáčka
Galerie
Číslo položky Název položky Množství na 10 porcí (g/ml)
139016   Filé porce seafrozen Nowaco 50 x 100 g 1000,00
416083   Francouzská julienne zeleninová směs Nowaco 4 x 2,5 kg 500,00
610100   Olej olivový extra panenský 1 x 5 l 150,00
611620   Bulgur hrubý 4 x 500 g 750,00
612998   Sůl jedlá jodovaná 12 x 1 kg 10,00
643226   Rybí koření Fish Scandis s bylinkami Wiberg 1 x 700 g 5,00
646513   Omáčka citronovo máslová Knorr 1 x 0,8 kg 100,00
Postup přípravy:
Bulgur dobře propláchneme a v poměru s vodou 1:1 povaříme asi 15 minut. Poté necháme bulgur zakrytý odpočinout na 5-10 minut. Přebytečnou vodu slijeme.
Zeleninu orestujeme na olivovém oleji, osolíme a smícháme s bulgurem.

Rybí filé rozmrazíme a lehce vysušíme od přebytečné vody. Dochutíme kořením Fish Scandis, které obsahuje vyváženou chuť bylinek sušených mrazem.
Opékáme na smaltovaných gastro nádobách, které si předem vymažeme olivovým olejem.
Olivový olej doporučujeme v malém množství nakapat i na porce ryby. Pečeme v konvektomatu na kombinaci vzduch/pára 120°C, cca 15 minut. Nebo v troubě při teplotě 100°C, cca 10 minut.

Citronovou omáčku připravíme podle návodu uvedeném na obalu. Můžeme zjemnit máslem.
Poznámky:
Školní a závodní jídelny 2014 č. 13