Pro zobrazení cen a kalkulace se prosím přihlaste.
Receptový kalkulační list
Vejce Benedikt s chřestem
Galerie
Číslo položky Název položky Množství na 10 porcí (g/ml)
335931   Kaiserka natural Bagetier 90 x 55 g 300,00
428927   Chřest celý zelený 1 x 1 kg 600,00
541219   Holandská omáčka Frischli 1 x 1 l 800,00
610500   Ocet vinný bílý 1 x 1 l 150,00
612998   Sůl jedlá jodovaná 12 x 1 kg 20,00
726027   Serrano sušená šunka plátky 1 x 500 g 200,00
731013   Vejce L tříděná gastro 6 x 30 ks 660,00
Postup přípravy:
Přivedeme k varu cca 2 litry vody a vmícháme do ní lžíci octa. Vejce rozklepneme do hrnku. Vroucí vodu promícháme a do víru necháme sklouznout vejce. Vaříme 2-3 minuty, aby byl žloutek tekutý. Hotové vejce vyndaváme děrovanou lžící.

Chřest oloupeme a zblanšírujeme v osolené vodě.
Na půlku opečené kaiserky dáme plátek šunky, chřest a vejce. Vše přelijeme teplou holandskou omáčkou.

Zdobíme pažitkou nebo mladým špenátem.
Poznámky: