Pro zobrazení cen a kalkulace se prosím přihlaste.
Receptový kalkulační list
Kachní stehno s dýní a zelím z červené řepy
Galerie
Číslo položky Název položky Množství na 0 porcí (g/ml)
216051   Kachní stehna 350-400 g barbarie 5 kg 0,00
256602   Kachní sádlo 1 x 1 kg 0,00
429634   Dýňové pyré Bonduelle 1 x 2,5 kg 0,00
603057   Řepa červená na nudličky Sous-vide Bonduelle 1 x 2185 g 0,00
610100   Olej olivový extra panenský 1 x 5 l 0,00
612998   Sůl jedlá jodovaná 12 x 1 kg 0,00
643179   Pepř bílý mletý Wiberg 1 x 720 g 0,00
Volná   Chilli paprička zbavená semen a nakrájená 0,00
Volná   Dýně 0,00
Volná   Petrželová nať 0,00
Volná   Tymián čerstvý 0,00
Postup přípravy:
Kachní stehna důkladně osolíme hrubou solí, zasypeme lístky tymiánu a necháme v lednici hodinu odležet.
Připravená stehna položíme do pekáče kůží dolů, zalijeme rozpuštěným sádlem a pečeme ve vyhřáté troubě na 120°C podle velikosti stehen cca 4 hodiny. Tato metoda se nazývá konfitování. Stehno po upečení vyndáme ze sádla, kůžičkou navrch a opečeme dokřupava.

Dýni omyjeme, zbavíme semínek a nakrájíme na kostky. Dochutíme solí, pepřem, zakápneme olivovým olejem a pečeme do změknutí při cca 200°C.

Mezitím připravíme zelí z červené řepy. Řepu ohřejeme v rendlíku, na závěr promícháme s nasekanou čerstvou petrželkou, dochutíme solí a bílým pepřem. Pokud chceme můžeme zelí připravit na červeném víně a cibulce.

Kachní stehna servírujeme se zelím z červené řepy, pečenou dýní a dýňovým pyré, které dochutíme chilli papričkou a solí.

Poznámky:
Kalendář Bonduelle 2017