Pro zobrazení cen a kalkulace se prosím přihlaste.
Receptový kalkulační list
Králík se špenátem a pečenými brambory
Galerie
Číslo položky Název položky Množství na 10 porcí (g/ml)
410130   Špenát listový porce Nowaco 15 x 400 g 1200,00
612998   Sůl jedlá jodovaná 12 x 1 kg 100,00
637108   Pepř černý celý Coronet 1 x 800 g 10,00
703013   Máslo – české 8 x 250 g 400,00
709502   Králičí stehna sous-vide Banquet 6x cca 150-200g 2160,00
Volná   Brambory 2500,00
Volná   Česnek 150,00
Volná   Cibule 400,00
Postup přípravy:
Špenát necháme pozvolna rozmrazit a zbavíme ho přebytečné vody . Na másle orestujeme najemno pokrájenou cibulku, přidáme rovněž najemno pokrájený česnek a promícháme s listovým špenátem.

Králičí stehýnka nasolíme a necháme odležet. Poté pozvolna pečeme spolu s cibulí, česnekem, můžeme přidat kořenovou zeleninou, a průběžně podléváme výpekem. Stehna pečeme při cca 140°C. Ke konci pečení zvýšíme teplotu, aby získala zlatavou barvu.

Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě do poloměkka, rozkrájíme na osminky, zakápneme olivovým olejem a spolu s bylinkami opečeme v troubě.

Králíka servírujeme s listovým špenátem a opečenými brambory.


Poznámky:
Kalendář Bonduelle 2017